EAA

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ, FHAS, MSc.

Αντιπρόεδρος της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής (ΕΑΑ) από το 2012.

 

Μέλος της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος από το 2000. Διετέλεσε Ταμίας το 2010

 

Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αναλογιστών (IAA). 

 

Μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης Εταιριών Διαχείρισης & Αξιοποίησης Ακινήτων Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης

 

Διδάσκει «Συνταξιοδοτικά Σχήματα και Κοινωνική Ασφάλιση» στους υποψήφιους αναλογιστές εκ μέρους της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος.

 

Αναπληρωματικό μέλος του Προέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΥΤΕΚΩ

 

Eπικεφαλής της ομάδας εργασίας επτά ατόμων που συγκροτήθηκε τον 7ο 2011 με ειδικό σκοπό να συντάξει και να παραδώσει την έκθεση προβολών κύριων συντάξεων το 2011 στην ομάδας γήρανσης (AWG) του DG ECFIN. Διατελεί εμπειρογνώμονας της ομάδας εργασίας για τη μελέτη των επιπτώσεων από τη γήρανση του πληθυσμού πάνω στα δημόσια οικονομικά της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής της ΕΕ από το 2005. Κύριος συγγραφέας της ελληνικής έκθεσης προβολών για την κοινωνική ασφάλιση, της, που παρουσίασε η χώρα το 2009. Περιέγραψε την αναλογιστική βάση αποτιμήσεων των φορέων επικουρικής ασφάλισης.

 

Διατέλεσε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 2010-2011 και Πρόεδρος της Επιτροπής Στέγασης.

 

Διεξήγαγε αναλογιστικές αποτιμήσεις των κυριοτέρων φορέων κοινωνικής και επαγγελματικής ασφάλισης στην Ελλάδα και ως επικεφαλής εκ μέρους Ε.Α.Α.. Συνεργάστηκε με το αναλογιστικό τμήμα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, για τη μετάδοση τεχνογνωσίας στα Μέλη της ΕΑΑ.

 

Υποστήριξε σαν εμπειρογνώμονας την υποομάδα Δεικτών (ISG) της Επιτροπής Κοινωνικής Προστασίας της ΕΕ. Συμμετείχε σε πολλές επιτροπές και ομάδες εργασίας των Υπουργείων Οικονομίας και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

Γνωρίζει προγραμματισμό Η/Υ.

 

Μιλάει αγγλικά γαλλικά και ισπανικά. Είναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών.

Παρακολούθησε πληθώρα συνεδρίων για αναλογιστικά και κοινωνική ασφάλιση. Το Σεπτέμβριο 2009 προσκλήθηκε σαν ομιλήτρια στο 16ο Διεθνές Συνέδριο αναλογιστών και στατιστικολόγων κοινωνικής ασφάλισης της Διεθνούς Ένωσης Κοινωνικής Ασφάλισης στην Οτάβα.

 

Δημοσίευση:

§  Σεπτέμβριος  2009: Στο Διεθνές Συνέδριο Αναλογιστών και Στατιστικολόγων Κοινωνικής Ασφάλισης στην Οτάβα με θέμα   «Οι Υποθέσεις κατά τη διαδικασία της αναλογιστικής αποτίμησης». Link για το κείμενο της δημοσίευσης υπάρχει στο τέλος της σελίδας.

Ομάδες Εργασίας: 

§  2006 Ομάδα εργασίας για τη σύνταξη της Εθνικής Στρατηγικής Συντάξεων “ΕΣΔΕΝ”,

§  2005 “ΕΣΔΕΝ” ήταν μια από τους συγγραφείς  και παρουσιαστές της Έκθεσης στις Βρυξέλλες από πλευράς Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Τύπος:

§  Οκτώβριος 2008: Συμμετείχε από πλευράς ΕΑΑ στην ανακοίνωση στον τύπο των αποτελεσμάτων των αποτιμήσεων του Διεθνούς Γραφείου Eργασίας με έτος βάσης 2005.

§  Ιούνιος 2005: έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό «Business File” για την επαγγελματική ασφάλιση

§  Μάιος  2003: έγραψε άρθρο στο «ΒΗΜΑ» για τα ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης

 

Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα σαν αναλογιστής για έξι χρόνια, με αντικείμενο τα ομαδικά συμβόλαια προσωπικού εταιριών και σαν σύμβουλος επενδύσεων για τρία χρόνια.

 

Σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και «μαθηματικά της αγοράς και της παραγωγής» στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας.

  

 

Επικοινωνία:

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

ΣΤΑΔΙΟΥ 29, 10110, ΑΘΗΝΑ

Τηλ.:  210 3314100 ες 104, κιν.  6972845563

fax : 210 3314301

ηλ. διεύθυνση : m.papamichail@eaa.gr

 

 

 

Συμεωνίδης Γιώργος, BSc, MSc Applied Math

Για το τρέχον βιογραφικό παρακαλώ επισκεφθείτε τη διεύθυνση:

http://gr.linkedin.com/in/georgiossymeonidis/

Σπούδασε Μαθηματικά και απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έλαβε μέρος στη διαδικασία συγκέντρωσης, επεξεργασίας και ενσωμάτωσης των στοιχείων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης στο μοντέλο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, με το οποίο συνεργάζεται η Αρχή. Για το σκοπό αυτό, εργάστηκε από κοινού με τους συνεργάτες της Αρχής στην Ελβετία για περίοδο δύο ετών. Συμμετείχε ενεργά καθ’ όλη τη διάρκεια παραγωγής του μοντέλου και συνεχίζει να συμμετέχει στην ετήσια ανανέωσή του, που εξασφαλίζει μια τακτική εποπτεία του ασφαλιστικού συστήματος.

Συνεργάστηκε για την ολοκλήρωση της μελέτης που κατατίθεται στην Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής του Συμβουλίου Ecofin . Τη μελέτη αυτή παρουσίασε τον περασμένο Νοέμβριο από κοινού με τον εκπρόσωπο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων.

Γιώργος Χελιδόνης, Ph..D

Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και απέκτησε μεταπτυχιακό στη Στατιστική (M.S.) στο Πανεπιστήμιο Purdue των Η.Π.Α.. Είναι διδάκτορας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών (ερευνητικό αντικείμενο: Στατιστική Ανάλυση Εικόνας με έμφαση στην Ιατρική Εικόνα).

Είναι μέλος της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής από το Ιανουάριο του 2013. Έχει πολυετή εμπειρία στο  χώρο της κοινωνικής ασφάλισης καθώς έχει εργαστεί για δέκα έτη (2003-2013) στη Διεύθυνση Αναλογιστικών Μελετών και Στατιστικής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Πειραιά (2003-2013) όπου έχει διδάξει μαθήματα Στατιστικής, Επιχειρησιακής Έρευνας, καθώς και Ποσοτικές Μεθόδους στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διεθνής Διοικητική των Επιχειρήσεων». Επίσης, έχει εργαστεί ως Στατιστικός στον ιδιωτικό τομέα (1999-2003).

Μεταξύ άλλων, έχει συμμετάσχει στην ομάδα που εκπόνησε και υπέγραψε την αναλογιστική μελέτη έτους βάσης 2010, του Ελληνικού Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, η οποία κατατέθηκε στη σύνοδο του Νοεμβρίου 2011 του Working Group on Ageing Population and Sustainability  / Economic Policy Committee. Επίσης,  ήταν  μέλος της Επιτροπής Λογαριασμών (Audit Board) παρά τη «Διοικητική Επιτροπή Κοινωνικής Ασφάλισης Διακινούμενων Εργαζομένων» (ΔΕΚΑΔΕ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπεύθυνος για την σύνταξη και παρουσίαση του ετήσιου Ελληνικού Σημειώματος «Μέσου κόστους των παροχών της ασθένειας σε είδος σύμφωνα με τα άρθρα 94 και 95 του κανονισμού αριθ. 574/72 των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων».

Έχει δημοσιεύσει οκτώ ερευνητικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά  και έχει συμμετάσχει  στη συγγραφική ομάδα του βιβλίου Επιχειρησιακή Έρευνα (Θ. Μοσχονά, Μ. Χαλικιάς, Γ. Χελιδόνης -  Εκδόσεις Σύγχρονη Εκδοτική, Αθήνα 2010).